perjantaina, syyskuuta 23, 2005

Mether

Luin Suomen sukututkimusseuran postituspalstalta, että seuran toiminnanjohtaja Leif Mether on kuollut. En ole seuran jäsen, enkä edes mikään aktiivi, mutta kyllä vain minäkin Leifin olen henkilökohtaisesti tavannut. Juttelimme kerran tieteiden yössä - kun Suomen sukututkimusseuran toimitilat Liisankadulla olivat varsin myöhään auki. Toki olen nähnyt hänet muuten useasti - luentotilaisuuksissa, SSS:n kirjastossa, arkistossa yms.

Kuvan Leif Metheristä löytää täältä.

Kukahan hänen seuraajakseen valitaan? toivottavasti joku yhtä aktiivinen ja asioihin paneutunut henkilö.

tiistaina, syyskuuta 13, 2005

Heikki Simunanpoika Waltari

Hykerryttää...
Arkisto avaa salatut elämänsä. Tällä kertaa Isonkyrön tuomiokirjoista vastaan tulee Hindrich Simonson i Waldiala. Elikkä Heikki Simunanpoika Valtaalan kylästä. Tämä Heikki on Waltarin eli Valtarin isäntä vuosina 1627 - 1641.
Heikki Simunanpoika Valtari
Juttu kertoo Heikin äidin Getrudin eli Kertun testamentista. Isäntäluetteloista vaimoja ei nimeltä noihin aikoihin aina löydä - siksi äidin nimikin on arvokas. Kuolinaikakin haarukoituu hieman, kun tietää, että testamentti on tehty 14.11.1632.
Heikin isä lienee ollut tilan aiempi isäntä Simo Erkinpoika. Kaikki esi-isiäni ja -äitejäni.

sunnuntaina, syyskuuta 04, 2005

Arkistosyksy

Yksi mukava juttu syksyssä on. Kansallisarkiston aukioloajat pitenevät!

Arkisin tutkijasali on auki ruhtinaallisesti kahdeksaan illalla ja lauantaisinkin 9-15.

En ole pitkään aikaan ehtinyt lempipaikkaani Rauhankatu seitsemääntoista ja se jos mikä ärsyttää. Tutkimuskin on ihan jumissa ilman KA:ssa käyntejä.