maanantaina, huhtikuuta 23, 2012

Uusi sukuohjelma innosti tutkimuksen tekoon

Olen hieman saanut uutta sysäystä sukututkimukseni tekoon hankkimalla tilin MyHeritagesta.

Suvussa on muitakin tutkijoita, niin ajattelin, että tämä on hyvä keino tuoda sukututkimusta foorumiin, jossa sitä voi lisätä ja muokata yhdessä muiden sivuston jäsenien kanssa. MyHeritage on hyvin koukuttava "matching"-palvelunsa vuoksi. Lisäksi sivustossa on helppo jakaa kuvia sukulaisten kanssa. Mukana on myös facebook- tai twittermäinen laatikko omien kuulumisiensa päivittämiseen koko suvulle. Sukulaisten 60-vuotissynttäritkään eivät pääse unohtumaan, koska ohjelman voi pyytää tiedottamaan sähköpostitse lähisuvun merkkipäivistä.

MyHeritage on israelilainen yhtiö. Ei ihmetytä, koska ovathan juutalaiset kokeneet diasporan ja tarve/kaipuu suvun löytymiselle on suuri, koska saatetaan olla hyvinkin kaukana suvun alkujuurilta. Yhdysvalloissa firman toimisto on puolestaan mormonien kansoittamassa kaupungissa eli Provossa Yhdysvaltojen Utahissa. Mormonit tunnetaan ehkä vieläkin intohimoisimpina sukututkijoina uskontonsa vuoksi.

Ei se ilmainen tietenkään ole. Tai perusversion, jonne mahtuu 250 henkeä saa ilmaiseksi, mutta se ei riitä pitkään - Premium-taso maksaa viisi euroa kuussa (60 e/vuosi) ja rajoittamaton Plus-taso 8,95 euroa kuukaudessa.

 Kuvassa mieheni Sigell - Grönlund -sukua Hollolasta, Sipoosta, Juvalta ja Helsingistä.