tiistaina, huhtikuuta 05, 2005

Kasa käräjäpöytäkirjoja

Edessä odottaa käräjäpöytäkirjoja 1600-luvun lopusta ja 1700-luvun alusta. Esimerkiksi

Isonkyrön syyskäräjillä1686 (ES 2081) sivulla 216 kerrotaan muun muassa Simuna Laurinpojan Isonkyrön Valtaalan kylästä tapelleen veljensä sotilas Pertti Laurinpojan kanssa.

Isonkyrön käräjillä 1731 (ES2100) s.919 kuolleen Jaakko Hannunpoika Killisen Isonkyrön Napuen kylästä perilliset ovat hänen kuolleen poikansa Jaakko Jaakonpojan vävyt Simo Annala ja Yrjänä Jussila sekä kuolleen pojan Matti Jaakonpojan poika Simo Matinpoika Tuuri. Nämä vaativat perintöään Jaakko Hannunpoika Killisen vävyltä Elias Eliaanpoika Killiseltä.
(tähän voi huomauttaa, että Jaakko Hannunpoika Killinen kuoli Isonkyrön haudattujen luettelon mukaan 6.7.1722 60-vuotiaana. Orismalaisen Simo Annalan vaimo oli nimeltään Riitta Jaakontytär ja Vähäkyröläisen Yrjänä Jussilan vaimo oli Maria Jaakontytär. Vävy Eliaan vaimo oli puolestaan Susanna Jaakontytär)

Olin aina ollut hieman epäileväinen sen suhteen, että opinko ikinä tulkitsemaan tuota saksalaistyyppistä fraktuuraa ja varsinkin 1600-luvulle menemisessä oli selvä rimakauhu. Näyttää kuitenkin olevan hirveästi kirjurista kiinni kuinka selkeää käsiala on, ei niinkään siitä ollaanko 1700-luvulla tai 1600-luvulla. Olen jo luottavaisempi ja hieman olen edistynytkin.
Onhan minulla ollut apua.


AddMe.com, Search Engine Optimization and Submission

0 kommenttia: