sunnuntaina, huhtikuuta 10, 2005

Lepopäivä

Sunnuntai on kyllä yleensä minulla sellainen päivä, kun on kerrankin niitä hiljaisia hetkiä ja pääsen tekemään vähän sukututkimusta.

Tosin tämä viikonloppu on mennyt kaiken muun kuin sukututkimuksen merkeissä - paremminkin suvun merkeissä, sillä sekä äitini ja veljeni kyläilivät täällä meillä muinaisen linnavuoren kupeessa. Ja juuria (tai siis lähinnä erilaisia juurakoita) tutkittiin lähinnä Messukeskuksen puutarhamessuilla.

Ensi viikolla pääsen ehkä taas arkistoon pengastamaan. Etsin jatkuvasti lisätietoja yhden 1700-luvun alussa Juho Erkinpoika nimisen vävypojan ja isännän elämästä Isostakyröstä. Tämä Juho oli niitä kyläkuntansa merkkimiehiä, mutta ei aina niin tykätty. Ilmeisesti Juholla oli vähän sellainen suora tapa ilmaista asioita - joutui välillä siitä käräjillekin ja naapureiden kanssa oli pientä sotaa milloin mistäkin asiasta. Sitten tietysti riiteli vävypoikiensakin kanssa. Vaimon sisartenkin piti käräjien kautta hakea kaikki talon perinnöt ja muut saamiset morsiuskirstuista alkaen.

0 kommenttia: