perjantaina, heinäkuuta 29, 2005

Tyhmää käsialaa

Voiko niin sanoa? Että tyhmää käsialaa...
Sahl. Matz Brühinssons i Napå arfvingar
Siltä minusta on tuntunut koko päivän, kun olen tavannut arkistosta löytämiäni aarteita 1600-luvulta. Miten kaikki muut pääsevät tämän yli? Olenko ainoa joka ei koskaan opi näitä kirjaimia ja hassuja vanharuotsalaisia oikeustermejä. Uskonpuutetta, joku ehkä sanoisi tai että kun aloittaa nollasta, niin se vie hieman aikaa. Mieluiten syyttäisin kuitenkin sitä kirjuria.

Viimeisin tänään mitä luin oli käräjäpöytäkirjanote autuaasta Matti Prusinpojasta Isonkyrön syyskäräjiltä 1668. Matti on kotoisin Napuen kylästä ja asiakirjasta selviää, että Matin pojan leski on nimeltään Petronella Yrjänäntytär, yksi pojista on nimeltään Antti Matinpoika ja perillisenä on ilmeisesti myös Hannu Laurinpoika. En voi kehua, että kukaan näistä henkilöistä olisi tuttu. Perintöä selvittämään ryhtyivät ilmeisesti främmande män eli Antti Torkko ja Matti Kausti.

1 kommenttia:

vanilla85 kirjoitti...

Tuttuja paikkoja vilajaa melkein joka postauksessa:) Ylistaro ja Isokyrö lähemminkin tuttuja, mutta muutkin tottakai, ku e-p:läinen olen. Kyllä mullakin vaan veri veti Pohjanmaalle, että piti yhden Satakunnassa vietetyn vuoden jälkeen palata kotiseudulle. Juuri tänään vein viimeisetkin tavarat uudelle asunnolleni kaupunkiin, mutta vielä kolmisen viikkoa pyörin vanhempien helmoissa "maalla".