torstaina, lokakuuta 06, 2005

Yhteisön kaipuu

On taas se aika vuodesta, jolloin sukututkijoilla ja kaikilla suvuista kiinnostuneilla on mahdollisuus harjoittaa yhteisöllisyyttä.

En voi väittää, ettenkö minäkin aina välillä tuntisi sellaista yhteisön kaipuuta.

Minusta esimerkiksi joku pieni vanhojen käsialojen piiri olisi optimaalisin omassa tilanteessani, mutta kun sellaista ei ole kätevästi saatavilla, niin tämä internetin virtuaalinen yhteisö eri muodoissaan (kotisivuineen, sähköposteineen, postituslistoineen jne) saa luvan olla erinomainen korvike.

Nyt on voi kuitenkin tavata monta sukututkijaa kasvotusten eli puhun Vantaan Seudun Sukututkijoiden järjestämästä Kuulutko Sukuuni -tapahtumasta, joka pidetään puolentoista viikon kuluttua eli 15-16.10 aamu kymmenestä alkaen ja (yllätys yllätys) Vantaalla, tällä kertaa tosin Myyrmäessä. Tapahtumasta lisätietoa tältä nettisivulta. Näyttelyosastoja on varattu tähän mennessä 60 ja molempina päivinä kuullaan kolme luentoesitystä. Lauantaina esimerkiksi tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio puhuu tietosuojasäädösten vaikutuksista sukututkimukseen ja toimittaja Eila Lahti-Argutina kertoo Venäjän suomalaisten kohtaloista asiakirjoissa. Sunnuntaina mm. maistraatin päällikkö Kari Ranta kertoo maistraattien palveluista sukututkijoille.

Väkeä tässä tapahtumassa on yleensä käynyt kolmisentuhatta. Itse lupasin mennä tällä kertaa muuksikin kuin vain yleisöksi.1 kommenttia:

Liinu T. kirjoitti...

Yhteisön kaipuu on todellinen meillä, jotka elämme muualla kuin esi-isien suku. minä koen olevani hyvinkin pohjalainen, vaikka vain 25 % suur-ilmajokinen ja 25 % järviseutulainen.
- Mukava, kun viitsit kirjoittaa julkisesti. Kenties tapaamme Vantaalla; kuulun sukuusi!