sunnuntaina, tammikuuta 08, 2006

Pohjanmaan vierailulla

Ilmajoki Olen ollut koko viikonlopun Etelä-Pohjanmaalla. Sukututkimus on siis ollut vähemmällä, mutta jonkinlaisia herätyksiä on hyvä aina välillä saada. Niiden kuolleiden sukulaisten pohtimisen sijasta on vaihteeksi kiva nähdä eläviä.

Kävin isotädilläni Helvillä Ilmajoella ja hän patisteli minua ottamaan selvää pikkuserkuistaan ja sokeriserkuistaan. Pitääpä tehdä niin, mutta se vaatii kyllä sitten reissua (ainakin) Jalasjärvelle kirkkoherran virastoon. Suku on lähtöisin Luopajärvenkylästä ja levinnyt sitten ympäristökuntiin.

Kirjoitin PohjalaisSuvut -postituslistallekin, kun joku kyseli Luopajärvestä, että isoisäni nuorena poikana (20-luvulla) souteli siellä veneellä. Järvi kuivattiin myöhemmin ja nyt siellä on enää viljava laakso jäljellä.

Helvi-täti kertoi, että tekevät Jalasjärvellä Kohtamäen suvusta kirjaa. Mielenkiintoista. Yli-Kohtamäestä vai Kohtamäestä, sitä en tiedä. Me olemme näitä Yli-Kohtamäkiä, joissa esi-isä oli kotoisin Pirkkalan Villilästä.

"Torppari Juho Mikonpoika Kiviniemi muutti 11.4.1813 Virroilta Jalasjärvelle Kohtamäen isäntäväeksi. Juho Kiviniemi oli syntynyt 20.3.1782 Villilässä, Pirkkalassa. Virroilta muuttaessa hänellä oli vaimo ja kolme lasta."

Täällä Ilmajoella oli muuten aika hieno auringonlasku eilen (ja tänäänkin). Kuva ylhäällä on otettu Röyskölänkylässä, Ilmajoki 7.1.2006.

3 kommenttia:

johneywarner65535710 kirjoitti...

I read over your blog, and i found it inquisitive, you may find My Blog interesting. My blog is just about my day to day life, as a park ranger. So please Click Here To Read My Blog

http://www.juicyfruiter.blogspot.com

Codaqueen kirjoitti...

I did read your blog. It reminds me of times when my brother told me about his time in the army. He was a military police and one part of the job was going around the places and see that no strangers were in the area.

Anonyymi kirjoitti...

Röyskölänkylä - sieltäpä äitini on kotoisin.

Ja niitä Röysköjä erilaisin etuliittein on esivanhemmissa.


:)


terv. pirkko T.