maanantaina, huhtikuuta 03, 2006

Lempi Kanadassa ja Juho kateissa

Amerikan sukulaisten haku on edistynyt hieman. Isäni isoisän Einon serkku Aksel Hakala s. 30/1 1886 Jalasjärvi ja hänen veljensä Frans Hakala (joka mainittiin tuossa edellisessä kirjoituksessa) s.20.12.1880 Jalasjärvi ja kolmas veli Juho Jaakko (Jacob), s.16/9 1879 matkasivat tosiaan kaikki vuosisadan vaihteen jälkeen Minnesotaan Yhdysvaltoihin. Jaakko asui ainakin aluksi kaupungissa nimeltä Floodwood ja myöhemmin aivan Floodwoodin lähellä Haldenissa, jossa hänellä oli oma tila.

Frans ja Aksel menivät Chisholmin rautakaFloodwoodivoskaupunkiin. Sekin Minnesotassa ja St Louisin countyssä. Aksel oli Chisholmin rautatien jarrumiehenä. Akselilla ja Jaakolla näyttää olevan myös Amerikoissa syntyneitä jälkeläisiä.

Sen sijaan kateissa ovat edelleen Einon veljentytär Lempi Ester (Hakala) Raja, hänestä viimeinen tieto minulla on muutto Kanadaan vuonna 1929. Hän löytyy kyllä Kanadan sisäänmuuttaneiden siirtolaisten luettelosta. Sukulaiset ovat kertoneet, että olisi asunut USA:ssa ja olisi naimisissa ja lapsiakin. Lempi Esterin veli Johannes Matinpoika (Hakala) Raja s. 7.4.1895 Jalasjärvi on myös kateissa. Hän muuttaa vuonna 1912 USA:han.

Vasemmalla kuva vesitornista Floodwoodissa Minnesotassa.

Siirtolaisuustietojen linkkejä USAssa:
www.ellisisland.org
www.ancestry.com

2 kommenttia:

sarvpriya kirjoitti...

Nice and Informative blog.

hh. kirjoitti...

Vuoden 1920 väestönlaskennassa löytyy Duluthista metsätyömies Johannes Raja, joka on kylläkin merkitty 34 vuotiaaksi ja tulleeksi Amerikkaan 1905.