torstaina, elokuuta 24, 2006

Eläinrääkkäystä

Sanomalehdet näyttävät nykyään olevan täynnä juttuja kaikenmaailman pentutehtaista. Joku orimattilalainen kennelinpitäjäkin oli tuomittu käräjillä eläinrääkkäyksestä.

No, tämmöisiä ikäviä juttuja oli käräjillä ennenkin - ei tosin koirakenneleistä niinkään. Usein käräjille näyttivät joutuvan hevosenrääkkääjät. Pitääpä katsella, jos minulta löytyy joitain ikivanhoja käräjäjuttuja tästä aiheesta.

Isonkyrön kesäkäräjät 1694, s.191
"Jaakko Jaakonpoika sekä Matti Juhonpoika Orismalasta kantelivat Yrjänä Erkinpojasta sekä Heikki Yrjänänpojasta, että he olivat kohdelleet huonosti karjaansa."

Niin, ja ymmärsitte oikein. Sukututkimusblogi on palannut kesätauoltaan. Nyt kirjoitan sitä uudella kannettavallani. Kunhan vielä ehtisi siirtää kaikki sukutiedostot tälle uudelle koneelle.

Sukututkimuksellisesti heinä-elokuu ovat olleet ainakin minulle huonoja kuukausia. Mutta ehkä teille lukijat, kesä on ollut antoista tutkimusperiodia?
Jos nämä lomasysteemit olisivat menneet jotenkin eri tavalla, niin ehkä minäkin olisi kolunnut maakunta-arkistoja eri puolella Suomea.

0 kommenttia: