maanantaina, tammikuuta 29, 2007

Blogini ulkonäköuudistuksesta

Tämä tulee nyt vähän myöhässä, mutta tässä jokin aika sitten uudistin blogini ulkonäköä.
Nyt voikin sitten arvostella, antaa risuja ja ruusuja tai mitä tahansa toiveita alla olevaan kommenttilaatikkoon "kommenttia".

Niin, mutta tosiaan, halusin selittää mitä uutta olen tänne blogiin tuonut.

Eli tuossa oikealla on sivupalkki.


  • Ensimmäisenä ylhäällä on linkki ENGLANNINkieliselle blogilleni, joka vähempi käsittelee sukututkimusta. Ehkä joskus jotain. Enempi kaikkea muuta.

  • Sitten on HAE -osio. Se ei olekaan mikä tahansa haku, vaan google-haku, joka on optimoitu suomalaista sukututkijaa varten. Kokeile ihmeessä ja kerro minulle, jos et löydä etsimästäsiaiheesta mitään. Sitten parannetaan hakua!!

  • Sitten on PROFIILI, ei jotakin pikkuisen minusta. Ainakin valokuva.

  • LINKKILISTA seuraavaksi.

  • KOLME muuta sukututkimusblogia, jotka olen netistä löytänyt. Jos sinulla on sukututkimusta käsittelevä blogi - olet tervetullut joukkoon. Sydämellisesti.

  • Tämän jälkeen tulee ehkä aika hyvä uutuus eli VIERASKIRJA.

  • On myös ARKISTO, josta voi etsiä tekstejäni eri kuukausilta.

  • Uusi juttu on KATEGORIAT, eli olen luokitellut kirjoittamani jutunpätkät. Olen esimerkiksi listannut tekstissä vilahtavat kylät ja pitäjät, sukuja en niinkään. Ja olen merkinnyt, jos aihe käsittelee esimerkiksi käräjäpöytäkirjoja tai vaikkapa eläimiä. Kun painaa oikealla palkissa Kategoriat -osion alta jotan tällaista asiasanaa, niin sitten saa esiin kaikki jutut, joissa tämä kylä esiintyy tai jota tämä asiasana kuvailee.

  • Sitten viimeiseksi sivupalkissa ovat laskuri, hakukone tähän blogiin ja Technoratin linkityssivu.
Entäpä mitä sukututkimuksellista olen viime päivinä tehnyt. No, en kauheasti mitään. Kannustin ystävääni ottamaan selvää isoisovanhemmistaan (sukunimeltään Koski ja alkuperäpaikka Etelä-Pohjanmaa), jos hengenheimolaisuutemme lisäksi olisimme myös sukulaisia.
Luin talven 1667 käräjäpöytäkirjoja Isostakyröstä: Jaakko Jobbelmanin vaimo Marina Yrjänäntytär myönsi olevansa olevansa laskun mukaan velkaa Lauri Jaakonpojalle Vaasassa 17 kuparitaaleria ja 4 äyriä. Ja se velka otettiin hänen omaisuudestaan. Samaten Laurille oli velkaa Pietari Martinpoika Ikolasta: 7 taaleria ja 24 äyriä.
Olisikohan Lauri Jaakonpoika (Lars Jacobsson) sitten joku vaasalaiskauppias....

0 kommenttia: